Sukitus Tampere ja muu Pirkanmaa

Sukittamalla voidaan korjata mistä tahansa materiaalista valmistettu viemäri. Tyypillisin tilanne on se, että arvioidun käyttöiän loppupuolella valurautainen viemäri saneerataan sukittamalla. Viime vuosina on yleistynyt myös muoviputkien sukitus. Haasteena on ollut liitoskohtien auki poraaminen ja tiivistäminen. Nykyaikaisessa putkiremontissa voidaan sukittaa lähtökohtaisesti kaikki talon sisäpuoliset viemärit. Viemärihaaroihin asennetaan sukkamateriaalista teollisesti valmistetut haarakappaleet. Näin koko viemäriverkostosta tulee tiivis, yhtenäinen, itsekantava ja kestävä rakenne.

 

Putki johon tehty sukitus, kohteena Tampere, Pirkanmaa

 

Sukittamalla toteutettu viemärisaneeraus on ympäristöystävällistä korjausrakentamista. Vanhat putket jäävät paikoilleen ja ne hyödynnetään osana uutta viemäröintiä.

Koska sukittamalla toteutettu viemärien saneeraus ei vaadi rakenteiden purkamista, poiskuljetettavaa jätettä syntyy vain murto-osa perinteiseen putkiremonttiin verrattuna. Lajittelemme kaikki työmaalla kertyvät jätteet ja kierrätämme ne asianmukaisesti.